А ви пекли хліб в офісі?


Цієї осені ми здивувались від попиту на хлібопічки. І я вирішив перевірити чи правда, що хліб пекти в хлібопічці дуже легко і весело.

Для тестів використовувалась звичайна сама дешева хлібопічка. Також в найближчому маркеті я купив:

  1. кіло борошна;
  2. пачку солі (менше на офісі не було)
  3. пачку масла;
  4. пакуночок дріжджів;
  5. шоколадну пасту (на свіжий хлібчик ням-ням :)

Ще прийшлось позичити столову ложку цукру.

Далі були 3 хвилини активних дій:

Спершу вимазуємо дно ємності маслом, щоб тісто не прилипало.

Залі заливаємо воду. Температура за інструкцією має бути 70 градусів, але ми робили “на око”.

Засипаємо сіль та цукор (для цього є спеціальна мірна ложка в комплекті):

Мірним стаканом відсипаємо необхідну порцію борошна:

Кидаємо в центр борошна порцію дріжджів (мануал радить не змішувати сіль з дріжджами) та додаємо масло (можна олію):

Закриваємо, вмикаємо і вже десь через годинку бачимо такий результат:

А ось результат за 2 години після початку маневрів (запах поширився аж на коридор):

Обережно дістаємо готову буханку (приблизно кілограм)

Перевертаємо:

Ось яка вийшла апетитна скоринка:

Спеціальним гачком дістаємо лопасть:

Вуаля – мій перший гливкий млинець хлібець.

До речі – хлібопіч дуже легко мити завдяки спеціальній поверхні. Ось так вона виглядає після закінчення своєї роботи:

А ось така консистенція хліба. Після випічки він має ще 20-30 хвилин охолонути:

Свіжий хліб дуже складно різати, але приємно мастити шоколадним маслом:

І до обіду всі мої 10 колег і один кум отримали по шматочку свіжоспеченого хліба :)

Надіюсь, що ви прочитаєте це враження не в обідню перерву ;)


Якщо сподобався допис — підпишись на мою RSS стрічку та оперативно отримуй оновлення!

Коментарі

коментар

,

  1. #1 by Anya_knopa on Листопад 27, 2010 - 13:03

    ааа) круто. В нашій сімї хлібопічка зявилась дуже давно (якийсь добрий дядя з німеччини нам її продав)
    так спочатку ми не могли натішитись цим хлібом, а тепер вже ейфорія пройшла. дуже рідко печеться там хліб.
    Але штука ця крутаа!

  2. #2 by Саймон on Листопад 28, 2010 - 11:35

    Не написав самого головного, а на смак то як?

  3. #3 by Axiom on Листопад 29, 2010 - 09:16

    На смак неймовірний, сам тане в роті :) І головне – ніякого ГМО!

(will not be published)